Speltips

Så här vinner du på Eurojackpot

Eftersom Eurojackpot är ett lotterispel som bygger på slumpen, finns det ingen garanterad metod att vinna jackpotten förutom att köpa lotter med alla möjliga nummerkombinationer. Det skulle dock vara mycket tidskrävande och kostsamt eftersom det finns 139 838 160 olika kombinationer att koordinera. Trots detta finns det olika strategier som kan öka dina vinstchanser.

Spela i ett syndikat

Eftersom vinstoddsen för Eurojackpot är desamma för varje lott är den enda möjligheten att öka sannolikheten att vinna att köpa fler lotter, men det kan bli kostsamt för en enskild spelare. Genom att delta i ett syndikat kan man dock dela på kostnaderna och samtidigt få fler lotter med i dragningen. Det är viktigt att komma ihåg att alla vinster i gruppen delas mellan medlemmarna i syndikatet.

Du kan gå med i ett syndikat tillsammans med släkt, vänner eller arbetskamrater och bestämma hur många lotter ni ska köpa inför varje dragning. Alternativt kan du ansluta dig till ett online-syndikat. För mer information kan du läsa vår sida om syndikat.

Systematiska spel

Med systemspel, även kallat systematiska spel, får du möjligheten att välja fler än fem huvudnummer och två Euro-nummer i ditt Eurojackpot-spel. Genom att göra det kan du skapa fler kombinationer och därmed öka dina vinstchanser. Till exempel kan du välja att spela sex huvudnummer och tre Euro-nummer, vilket ger dig totalt 18 möjliga kombinationer istället för bara en. Vissa lotteriarrangörer, som den finska, tillåter spelare att välja upp till 12 huvudnummer eller upp till tio Euro-nummer, och alla möjliga kombinationer av dessa genereras sedan som separata rader. Det är viktigt att komma ihåg att systemspel ökar kostnaden eftersom du köper fler nummer och därmed även fler kombinationer.

För mer information om systemspel och strategier kan du besöka vår sida om System och strategier.

Se till att vara uppdaterad om jackpottens aktuella summa

Om jackpoten är antingen på minst 10 miljoner euro eller som högst 120 miljoner euro, förblir oddsen för att matcha fem huvudnummer och två Euro-nummer oförändrade – 1 av 139 838 160. Men när jackpotten når sin maxgräns, överförs de överskjutande medlen till nästa vinstnivå. Detta skapar en utmärkt möjlighet till större vinster med bättre odds eftersom oddsen för att matcha fem huvudnummer och ett Euro-nummer blir 1 av 6 991 908. Ett exempel på detta är när en spelare i Tjeckien vann jackpotten på 90 miljoner euro i maj 2015, och ytterligare tre spelare vann vardera 7,6 miljoner euro genom att matcha fem huvudnummer och ett Euro-nummer.

Analysera statistik

Det är möjligt att använda Eurojackpots statistik som ett hjälpmedel för att välja nummer. Många spelare tenderar att välja nummer som inte har dragits på länge, men det kan också vara intressant att titta på nummer som dras oftare, de vanligaste nummerparen eller avståndet mellan när ett nummer dras och när det dras som vinnande nummer igen. För mer information kan du besöka avsnittet Statistik.

Spela Eurojackpot online

Att spela Eurojackpot online är en snabb och enkel process. Det ger dig fördelen att veta att dina vinster kommer att betalas ut automatiskt. Dessutom kan du delta i kommande dragningar i förväg eller spela kontinuerligt genom ett abonnemang.

Statistik

Komplett statistik gällande Eurojackpot-dragningar sedan första dragningen 2012.

Statistik

Komplett statistik gällande Eurojackpot-dragningar sedan första dragningen 2012.
Klicka här

Slumpnummer

Slumpmässig nummergenerator för att välja vilka nummer du ska spela på i Eurojackpot.

Slumpnummer

Slumpmässig nummergenerator för att välja vilka nummer du ska spela på i Eurojackpot.
Klicka här

Horoskop

Låt horoskopet visa dig vägen till din nästa storvinst på Eurojackpot!

Horoskop

Låt horoskopet visa dig vägen till din nästa storvinst på Eurojackpot!
Klicka här
0 M
Totalt antal vinnare i år
0
Största jackpott som vunnits